Termo San d.o.o.

Vodovod Brač - izolacija hale i upravne zgrade

U 2022. godini uspješno smo završili projekt hidroizolacije hale i upravne zgrade Vodovoda na otoku Braču. U upravnoj zgradi izolirali smo sanitarne čvorove polimercementom, materijalom koji se koristi za hidroizolaciju betonskih i zidanih konstrukcija izloženih pozitivnom i negativnom hidrauličkom tlaku kao što su kupaonice, balkoni i terase, parkirališta, podzemni prostori i bazeni. Polimercement se gleterom nanosi na horizontalne i vertikalne dijelove građevine u sloju minimalne debljine 2 mm. Ovaj materijal sadrži u sebi sintetičke smole što mu osigurava fleksibilnost i stabilnost u svim uvjetima. Osim toga, odlikuje ga vodonepropusnost, otporan je na kloride i sulfate prisutne u morskoj vodi i tlu. Odlično prijanja na čvrste i čiste cementne podloge. Zbog ovih svojstava polimercement pruža dugotrajnu zaštitu građevini.

Za izolaciju balkona uz polimercement koji smo nanijeli na postavljeni estrih, korišten je i bitumen, materijal koji pruža zaštitu dijelovima građevine direktno izloženim ekstremnim utjecajima i vremenskim uvjetima. Bitumen pruža dugotrajnu zaštitu od vodopropusnosti, fleksibilan je, otporan na sve vremenske uvjete i na habanje, čvrst, izdržljiv, otporan na utjecaj kemikalija i ekološki je prihvatljiv.
U okviru projekta izveli smo radove izolacije svjetlarnika i krovišta bitumenskom trakom.
Hala upravne zgrade uključivala je izolaciju poda bitumenskom trakom u dva sloja te izolaciju krova mineralom vunom debljine 8 cm i postavu tpo folije s pripadajućim slivnicima.

Za sva pitanja i savjete obratite nam se s povjerenjem.