Termo San d.o.o.

Termoizolacije

 

Termoizolacija je ključni segment gradnje koji osigurava konstantnost ugodne temperature prostora, paropropusnost, sprječava nastanak vlage, kondenzacije i stvaranje plijesni.

Termoizolacijskim materijalima oblažemo vanjske zidove, polažemo je ispod temelja i izoliramo krov. Odabirom kvalitetnih materijala u odgovarajućoj debljini znatno smanjujemo troškove grijanja i hlađenja objekata

Stručno izvedena termoizolacija objekta uz korištenje kvalitetnih materijala produljuje vijek trajanja građevine, bitno doprinosi energetskoj učinkovitosti u smislu zaštite okoliša i smanjenja troškova grijanja i hlađenja i konačno povećava vrijednost objekta.

Pri izboru najprikladnijeg materijala potrebno je uzeti u obzir niz faktora poput klimatskih faktora, specifičnih zahtjeva, vrste gradnje i cijene.

TERMOIZOLACIJSKI MATERIJALI

Ekstrudirani poliester (EPS) poznat kao stiropor jedan je od najčešćih termoizolacijskih materijala odličnih toplinskih i mehaničkih svojstava i niske cijene. Ovaj materijal jednostavno se i lako ugrađuje, najčešće se primjenjuje kod objekata niže katnosti.

Ekstrudurani polistiren (XPS) odličan je izbor za mjesta gdje toplinska izolacija dolazi u direktan dodir s vodom poput podrumskih zidova, temelja i ogrnutih krovova jer ne upija vodu. Uz odlična toplinsko izolacijska svojstva, svojstvo visoke otpornosti na tlačna opterećenja čini ga idealnim rješenjem za termoizolaciju prohodnih krovova i parkirališta. Uz uvjet pravilne ugradnje ne mijenja svoja svojstva i iznimno je dugovječan, biološki i kemijski je potpuno neškodljiv i nema hranjivu vrijednost za biljke i životinje.

Mineralna vuna je jedan od najboljih toplinskih izolatora koji služi i za zvučnu i protupožarnu izolaciju. Otporna je na raspadanje, starenje, kukce i mikroorganizme. Ima široku mogućnost primjene  – nije prikladna jedino za izolaciju podrumskih zidova pod zemljom.

Prema tehnologiji proizvodnje i materijalu od kojih je napravljena razlikujemo kamenu i staklenu vunu.

Jedno od njenih bitnih svojstava je visoka razina paropropusnosti tako da zidovi dišu i ne dolazi do stvaranja plijesni i gljivica opasnih po zdravlje. Njena struktura čini je izvrsnim zvučnim izolatorom vanjskih zidova. Postojan je materijal koji dugo zadržava svoja svojstva.

Za sva pitanja i savjete obratite nam se s povjerenjem.