Termo San d.o.o.

Izolacijski radovi na hotelu View u Postirama

Projekt na koji smo iznimno ponosni su izolacijski radovi  na  hotelu View u Postirama na otoku Braču  koji smo finalizirali u proljeće 2022. godine.  

Projekt je obuhvatio kompletnu izolaciju, izuzev temeljne. U podrumu su polimercementnom izolacijom izolirani: sanitarni čvorovi, spa zona sa saunama, tuševi u samoj spa zoni i hidromasažni bazen, koji je prije same polimercementne izolacije obrađen epoxy smjesom koja sprječava kasnije probijanje korozije kroz armaturu na površinu, a bazen se prethodno izravnavao reparaturnim mortom.
Također, u podrumu objekta TPO folijom izolirani su ukopani bazeni (navodnjavanje bilja oko objekta, sprinkler bazen, kompenzacijski bazeni, hidrantska mreža), te ukopani bazen u kojem se nalazi pitka voda i to s posebnim jednokomponentnim polimercementnim premazom isključivo za takvu vrstu spremnika.
U prizemlju su poliuretanskim premazom izolirane sve kupaonice u sobama za goste i lođe.
Izolacija se sastojala i od reparaturne obrade bazena uz obradu svih prodora, rubova s rubnim trakama, te je postavljen polimercement kao završni sloj. Izolirane su i stijenke uz objekt u prizemlju s posebnim materijalima na bazi polimercementa.
Od 1. do 4. kata poliuretanom su izolirane sve kupaonice, lođe i žardinjere .
Glavna nadstrešnica na ulazu u objekt izolirana je TPO folijom, dok su svi krovovi na stubištima izolirani ugradnjom parne brane na koju se postavljao geotekstil i TPO folija.
Krov objekta izrađen je pomoću parne brane i xps-a kao termo izolacije. Postavljen je i geotekstil koji u budućnosti pomoću uređaja koji je ugrađen može ukazivati na eventualna curenja i oštećenja na foliji. Tpo folija ugrađena je kao završni sloj, na koju će biti položen riječni šljunak.
Okoliš i ulaz hotela izolirani su zavarenom visokokvalitetnom bitumenskom trakom koja se vari plinom te parnom branom na koju se postavila betonska ploča. Na betonsku ploču postavljao se epoxy primer koji je zavaren posebnom ljepenkom na koju se postavlja vrući asfalt.
Krov trafostanice također je izoliran. On ujedno služi i kao zeleni krov na koji se postavljala protukorijenska bitumenska traka.

Za sva pitanja i savjete obratite nam se s povjerenjem.