Termo San d.o.o.

Ravni krovovi su pravi izazov u realizaciji kvalitetne hidroizolacije. Nalazimo ih na gospodarskim i stambenim objektima, a o vrsti i namjeni objekta ovisi vrsta hidroizolacije. Isto tako, vrsta primijenjenog hidroizolacijskog sustava ovisi o tome radi li se o prohodnom ili neprohodnom krovu.

Ravni krovovi se sve više projektiraju kao dodatna iskoristiva površina. Mogu se koristiti kao parkirališta, rekreativni prostori ili zeleni krovovi.

Za hidroizolaciju se najčešće koriste PVC membrane. Brojne su prednosti ovih membrana: brzo i jednostavno se ugrađuju, podnose velike temperaturne oscilacije, otporne su na atmosferske utjecaje i UV zračenje, odlikuje ih visoka paropropusnost i dugotrajnost, lagane su, a prilikom sanacije nisu potrebni opsežni zahvati u smislu uklanjanja postojećih slojeva.

Polažu se na sloj geotekstila varenjem preklopa vrućim zrakom.

Ako je kod neprohodnih krovova PVC membrana ujedno završni sloj krova, osim varenja potrebno ih je i mehanički pričvrstiti za podlogu. Kad je riječ o prohodnim krovovima, iznad membrane se postavlja završni sloj npr. šljunak, betonske ploče i sl.